Etusivu
 Kilpailut
 Ilmaiset
   Kaikille
   Ylläpitäjille
   Lisää
 Mietelauseet
 Ajantappo
 Mobiili
 Linkit
 Vieraskirja
 Kysely
 Info
 SähköpostiIlmaisia sanakirjoja

 Kunnon sanakirjat maksavat satoja markkoja, ja netissäkin Sanakirja.net ja Artic.net laskuttavat sanakirja palveluistaan kymmeniä markkoja kuukaudessa. Nyt voit säästää nämäkin pennoset johonkin hyödyllisempään käyttämällä netistä löytyviä ilmaisia sana"kirjoja". Sanakirja on jaettu yleisiin ja erikoisalojen sanakirjoihin. Jos tällä sivuilla olleista yleissanakirjoista ei löytynyt hakemaasi sanaa kannattaa tarkistaa myös erikoisalojen sanakirjoista, josko löytäisit hakemasi.

Yleiset sanakirjat:

Kieli:Info:
Suomi-englanti-suomi Johan olisi ihme jollei Internetistä löytyisi edes yhtä suomi-englanti sanakirjaa. Palvelun laajuudesta on paha mennä sanomaan mitään, sillä sivuille ei sanota kannassa olevien hakusanojen määrää. Hakusanalla Auto löytyi neljä englanninkielistä vastinetta ja sanalla car kaksi suomenkielistä. Sivut toimivat erittäin nopeasti, eikä niitä ole kuormitettu millään ylinmääräisellä sälällä.
Englanti-suomi-englanti (FinnPlace) FinnPlacen sivuilta löytyy Jarno Tarkoman ylläpitämä erinomaiselta vaikuttava englanti-suomi-englanti sanakirja. Kanta vaikuttaa varsin laajalta, hakusanalla auto kannasta löytyi kuusi englanninkielistä vastinetta. Sivut toimivat ripeästi, eikä niitä ole kuormitettu millään ylinmääräisellä sälällä tai mainoksilla.
Suomi-englanti-suomi (Freedict.com) Freedict.com tarjoaa Suomi-englanti-suomi sanakirjan ohella vastaavat sanakirjat myös tanskan, hollannin, ranskan, unkarin, indonesian, italian, japanin, latinan, norjan, portugalin, venäjän, espanjan, swahilin ja ruotsin kielestä.
Englanti-suomi ja Suomi-enlanti Travlangin sanakirja ihmetyttää siksi, että siinä erisuuntaiset sanakirjat on laitettu eri sivuille. En oikein ymmärrä mitä iloa tuosta on, sillä ainakaan se ei tee käyttöä kätevämmäksi. Palvelussa tuntuu olevan melko suppea sanavalikoima, sillä se ei osannut kääntää kahta kolmesta kokeilemastani hyvin yleisestä sanasta (palvelussa on 1800 hakusanaa).
Suomi-ruotsi-suomi Ruotsin sanakirja, joka löytyy Ruotsin kouluverkosta on erittäin kätevä. Pelkän sanan lisäksi palvelu kertoo muita haettua sanaa muistuttavia sanoja, sekä lauseita missä kyseisiä sanoja voi käyttää. Voit myös käyttää tätä sanakirjaa suoraan allaolevalla lomakkeella:
Suomesta ruotsiksi
Ruotsista suomeksi
Yritä arvata tuntematonta sanaa.

Lähdössä matkalle?

Sanakirjan lisäksi luottokortti on matkalaisen tärkeimpiä kumppaneita. Diners Clubilta saat kansainvälisen luottokortin ilman hintaan 0 eur/12 kk. Kortista on hyötyä maailmalla maksujenkin lisäksi - pääset esimerkiksi lentokenttäloungeihin maksutta. Tilaa oma korttisi tai lue lisää!

Ranska-suomi ja Suomi-ranska Myöskin Travlangin sanakirja. Kumpainenkin kirja sisältää 1700 hakusanaa, joten kovin laaja ei tämäkään ole.
Espanja-suomi ja Suomi-espanja Vielä yksi Travlangin sanakirja. Kuten englannin versiokin, myös tässä on 1800 hakusanaa kumpaankin suuntaan, joten kovin laajaksi ei tätäkään voi kehua.
Suomi-venäjä Venäläisen ETS Publishing housen ylläpitämässä suomi-venäjä sanakirjassa on yli 38000 hakusanaa ja ainakin pikaisen kokeilun perusteella kanta todella myös tuntuu noin isolta. Hakusivun venäjänkielisyys ja kyriliset merkit voivat aiheuttaa pientä päänvaivaa, mutta niistäkin selviät tekemellä hakusi suoraan allaolevalla lomakkeella.
Viro-karjala-vepsä-suomi Alun perin kirjana julkaistuun Vepsäläis-karjalais-suomalaiseen sanastoon on lisätty myös viron kieli, ja koko komeus on julkaistu netissä hakukoneen kera. Suuret miinuspisteet tosin tulevat siitä, että sivut eivät toimi kunnolla Netscapella. Nettisanakirjaa julkaisee Vepsän seura.
Englanti-saksa-englanti Englantia osaaville, mutta saksaa taitamattomille apu saksankielisiin teksteihin saattaa löytyä tästä sanakirjasta (mikä muuten on erittäin nopea).
Suomi-englanti - Englanti-suomi
Suomi-espanja - Espanaja-suomi
Suomi-hollanti - Hollanti-suomi
Suomi-irlanti - Irlanti-suomi
Suomi-italia - Italia-suomi
Suomi-kreikka - Kreikka-suomi
Suomi-latina - Latina-suomi
Suomi-portugali - Portugali-suomi
Suomi-ranska - Ranska-suomi
Suomi-ruotsi - Ruotsi-suomi
Suomi-saksa - Saksa-suomi
Suomi-tanska - Tanska-suomi
Suomi-Venäjä
Foreignword.com loisii häpeilemättömästi muita sanakirjapalveluja ja tarjoaa sivuillaan sanakirjat suomesta seuraaville kielille ja takaisin: englanti, espanja, hollanti, irlanti, italia, kreikka, latina, portugali, ranska, ruotsi, saksa, tanska ja venäjä. Sanakirjoihin pääset paitsi vierässä olevista linkeistä, niin myös kirjoittamalla kaipaamasi allaolevaan hakulomakkeeseen:
Powered by Foreignword.com
© 1998-2009 Lasse Järvinen. Päivitetty viimeksi 4.1.2009


Takaisin alkuun


Jos et löytänyt etsimääsi, jatka hakua Googlella:
Google
 
Web www.ilmaiset.fi>