Etusivu
 Kilpailut
 Ilmaiset
   Kaikille
   Ylläpitäjille
   Lisää
 Mietelauseet
 Ajantappo
 Mobiili
 Linkit
 Vieraskirja
 Kysely
 Info
 SähköpostiIlmaisia erikoisalojen sanakirjoja

 Tälle sivulle on koottu netistä löytyvät ilmaiset erikoisalojen sanakirjat. Nämä saattavat olla hieman kimurantimpia käyttää kuin tavalliset yleissanakirjat, mutta kyllä niistä pienellä pähkäilyllä selviää. Jos allaolevasta listasta ei löydy kaipaamaasi alaa, niin kannattaa etsiä tarvitsemaasi sanaa myös yleissanakirjoista. Sanakirjat on alla jaoteltu sekä alan, että kielen mukaan. Olkaapa hyvät

Ala:Kieli:Info:
Kasvatusala Suomi-Englanti
-Espanja
-Hollanti
-Italia
-Kreikka
-Portugali
-Ruotsi
-Ranska
-Saksa
-Tanska
Euroopan yhteisöjen komission ja Euroopan neuvoston yhteinen kasvatusalan yhdeksänkielinen terminologia kattaa vierestä löytyvien kielien alan sanastot. Suomenkielisestä versiosta sivuja löytyy yhteensä 495 kappaletta. Tesaurus on sivulla jaoteltuan kahdeksaan eri PDF-tiedosoon, jotka on pakattu yhteen itse purkautuvaan pakettiin. Halutessasi voit myös imuroida tuon paketin suoraan koneellesi.
Kaukokartoitus Englanti-Suomi Teknillisen korkeakoulun fotogrammetrian ja kaukokartoituksen laitos tarjoaa sivuillaan alansa englanti-suomi sanakirjan. Sanalista ei ole kovin laaja, vaan ainostaan tusinan ruudunmittaa pitkä.
Koirat Suomi-ruotsi-saksa-englanti-ranska Suomen leonberginkoirat ry. ylläpitää listaa erikielisistä koiratermeistä. Sanoja on yhteensä 55 kappaletta, ja niistä kukin on käännetty kaikille viidelle kielelle. Lisäksi sivulta löytyvät koirien kuvat, joista voi katsoa, mitä koiran ruumiinosaa kukin sana tarkoittaa.
Koulutus Suomi-ruotsi Opetushallituksen ylläpitämästä koulutusaiheisesta sanakirjasta löytyvät tuon alan sanat aakkosittain järjestettynä. Miinusta ropisee reilusti siitä ettei sivuilla ole minkäänlaista hakumoottoria, vaan sanan löytämiseksi täytyy mennä sanan alkukirjaimen sivulle ja käyttää siellä selaimen omaa hakutoimintoa.

Lääketiede Suomi-englanti
Suomi-ruotsi
Suomi-latina
Tohtori.fi:n ja Kustannus Oy Duodecimin yhdessä tarjoamassa palvelussa on yhteensä yli 30000 lääketieteen hakusanaa selityksineen. Useimmille termeille on vastineet englanniksi, ruotsiksi ja latinaksi. Hankalimpiin sanoihin on tarjolla myöss ääntämisohjeet. Lisäksi kustakin termistä on vielä suomenkielinenkin selostus.
Metsätuhot Suomi
Ruotsi
Englanti
Metsäntutkimuslaitos Metla tarjoaa sivuillaan metsätuhoihin liittyvää sanastoa. Kunkin kielen linkkiä painamalla aukeaa kyseisen kielen sanojen lista. Kunkin sanan selityksen perässä on myös linkit käännökseen kahdelle muulle kielelle. Kummallista sanakirjassa on se, että kaikki sanalistat ovat eri kokoisia. Esimerkiksi ruotsinkielisten sanojen lista on huomattavasti suomenkielistä listaa, suppeampi.
Partio Suomi
Englanti
Espanja
Esperanto
Hollanti
Islanti
Italia
Kroatia
Norja
Portugali
Puola
Ranska
Ruotsi Saksa
Slovenia
Tsekki
Tanska
Unkari
Viro
Verkkopalvelu Partio.net on listannut sivulleen partiotermistöä kaikilla vieressä mainituilla kielillä. Etusivulta vain valitset listaukseen haluamasi kielet. Monista sanoista on tarjolla myös aihepiiriin liittyviä linkkejä sekä lausumisohjeet äänitiedostoina.
Tietotekniikka Englanti-suomi Tietotekniikanliiton sanasto tarjoaa yli 3000 tavallisinta sanaa englanniksi ja käännökset suomeksi. Sanasto on ote Tietotekniikan liitto ry:n julkaisemasta ATK-sanakirjasta, jota on päivitetty ja laajennettu jatkuvasti vuodesta 1966 lähtien.
© 1998-2006 Lasse Järvinen. Päivitetty viimeksi 28.10.2006


Takaisin alkuun


Jos et löytänyt etsimääsi, jatka hakua Googlella:
Google
 
Web www.ilmaiset.fi