Etusivu
 Kilpailut
 Ilmaiset
   Kaikille
   Ylläpitäjille
   Lisää
 Mietelauseet
 Ajantappo
 Mobiili
 Linkit
 Vieraskirja
 Kysely
 Info
 SähköpostiIlmainen selain

 Selain on muuttunut pelkästä kuvia ja tekstiä näyttämästä ohjelmasta tärkeimmäksi väyläksi kaiken tiedon äärelle. Ihmiset viettävät Internetin ääressä entistä enemmän aikaansa, eikä ole lainkaan yhdentekeväää, millä selailemalla nettiä katselet. Ohjelmat ovat myös siirtymässä yhä enemmän nettiin: omalle koneelle asennettavan Office-paketin sijaan voit käyttää selaimesi avulla netissä olevia ilmaisia taulukkolaskenta- ja teksinkäsittelytyökaluja.
 Jokaisen Windows -koneen mukana tulee Internet Explorer. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä suositeltava vaihtoehto selaimeksi, sillä siitä on lyödetty viimeaikoina monia vakaviakin tietoturva-aukkoja. Samaten Internet Explorer ei noudata täysin yhteisesti sovittuja web-sivujen näyttämiseen tarkoitettuja standardeja. Opera -selainta nämä vaivat eivät häiritse, mutta se on maksullinen. Ohessa on kuitenkin esitelty ilmaisia ja erinomaisia vaihtoehtoja selaimiksi.

-->
Ohjelma:

Kuvao on mainio työkalu selaimeesi. Kuvio etsii tageistä tietoa, joita voit helposti selata Kuvaon avulla. Maalaat siis sanan ja avaat Kuvaon. Ohjelma avautuu pieneen ikkunaan, josta löydät tietoa etsimästäsi, karttoja, hintavertailua, viedoita, kuvia.. melkein mitä tahansa. Lataa Kuvao tästä kokeiluun ilmaiseksi. Toimii Internet Explorerilla ja Firefoxilla.

Firefox on Internet selain, jonka suosio kasvaa nopeimmin. Se on ilmainen ja avoimeen lähdekoodiin perustuva tuote. Firefox on myös Internet Exploreria nopeampi ja mukavampi käyttää.

Firefoxin mukana tulee myös joukko erittäin hyödyllisiä työkaluja. Pop-up ikkunoiden esto säästää sinut näkemästä ärsyttäviä pomppivia mainoksia. Välilehdet puolestaan on ominaisuus jonka avulla voit selata useita sivuja yhdessä selainikkunassa (kun olet tätä kerran kokeillut et suostuisi vaihtamaan tästä pois).

Selain on myös hyvin turvallinen käyttää. Se päivittää itsensä automaattisesti ja osaa tunnistaa huijausivustot. Siinä ei myöskään ole ActiveX komponentteja muodostamassa tietoturvariskiä, kuten Internet Explorerissa.

Firefox selain

Lataamalla Firefoxin koneellesi oheisesta painikkeesta saat ohjelman mukana myös Googlen Toolbar -työkalupalkin. Sen avulla saat tehostettua hakujasi, tarkistettua lomakkeiden oikeinkirjoituksen ja pysyt käyttämään automaattista kielenkääntöä.

Mukavaa Firefoxissa on myös, että voit muokata sen helposti mieleiseksesi erilaisilla lisäosilla, laajennuksilla ja hakukoneilla. Et siis joudu tyytymään standardiratkaisuihin.

Käytät nettiä tälläkin hetkellä ja sinulle on tärkää, että netin käyttämisen työkalut ovat tehokkaat ja turvalliset. Tee siis heti toimenpide, jota et kadu myöhemmin, ja lataa Firefox tästä!
© 1998-2010 Lasse Järvinen. Päivitetty viimeksi 16.11.2010


Takaisin alkuun


Jos et löytänyt etsimääsi, jatka hakua www.fi -hakukoneella: