Etusivu
 Kilpailut
 Ilmaiset
   Kaikille
   Ylläpitäjille
   Lisää
 Mietelauseet
 Ajantappo
 Mobiili
 Linkit
 Vieraskirja
 Kysely
 Info
 Sähköposti

Ilmainen rentoutuminen

 Rentoutuminen on monelle haastavaa, sillä työkiireet, opinnot, perhe ja ystävät vievät paljon aikaa. Kun oma aika on vähissä, kannattaa se täyttää rentoutumisharjoituksia tekemällä ennemmin kuin stressin kourissa kierimällä. Hyvästä mielestä ja terveestä kropasta saa turhan usein pulittaa satoja euroja vuodessa, kun kotikonstein on mahdollista saavuttaa rento ja rauhallinen olotila. Tälle sivulle on kerätty muutamia rentoutumisharjoituksia, ohjeita ja vinkkejä rauhoittumiseen.

Opi cd:n avulla rentoutumaan

Rentoutumiseen on saatavilla kaikenlaisia työvälineitä. Yksi näistä on musiikki. Netistäkin löytyy rentoutumismusiikkia, mutta usein tätä musiikkia etsiessä tulee jo harhailtua niin syvälle netin syövereihin, että rentoutuminen unohtuu täysin. Avuksi voi tilata rentoutumis-CD:n, jolta löytyy rauhallista musiikkia.

Nyt ei CD-levystä tarvitse maksaa tuskaista hintaa, sillä voit ottaa rentoutumiseen tarkoitetun musiikkipaketin 1,99 eurolla. Paketissa on kolme CD-levyä, joista jokaisella tunni verran rauhoittavaa musiikkia. Ota irtiotto arjesta vaikka muutamaksi minuutiksi ja rentoudu. Saat levyt alle eurolla tästä.Piikkimatot

Rentoutumiseen on moni saanut apuvälineen piikkimatosta. Piikkimatot.fi tarjoaa huikeita useaan eri käyttötarkoitukseen taipuvia piikkimattoja. Tilaa omasi!

Linkki:Rentoutumisohje:
Hengitysharjoituksia

Rauhallinen hengitys on avain rentoutumiseen. Tutustu kuinka voit opetella erilaisia hengitystekniikoita, jotka auttavat sinut rentoutumaan. Hengitysharjoituksia voit tehdä melkein missä vain, joten kannattaa ottaa vinkit talteen. Kun stressi uhkaa voit ennalta ehkäistä sitä tekemällä muutaman rauhoittavan hengtysharjoituksen vaikka töissä, bussissa tai ruokakaupassa. Kymmeniä eri harjoituksia löydät täältä.

Apua unettomuuteen

Unettomuus voi aiheutua stressistä ja ns ylikierroksillä käymisestä, mutta se taatusti myös aiheuttaa stressiä. Monet meistä varmasti makaavat unettomina sängyssä ja hermoilevat siitä, että uniaika vähenee minuutti minuutilta. Apua ja vinkkejä kuinka unenpäästä voi saada taas kiinni löytyy vanhan kansan kosntikirjoista, mutta netistäkin löytyy paljon apua. Unihuolto on kuin lista asioista, joihin kiinnittämällä huomiota voi saada unensa takaisin. Unohda lämmin maito ja tsekkaa nämä ohjeet!

Jooga

Monet urheilulajit auttavat rentoutumaan ja näistä jooga on yksi. Joogasta on tullut supersuosittua, sillä se auttaa niin mielen kuin vartalon treenaamisessa. Kropan hyvinvointi edesauttaa mielen hyvinvointia, joten kannattaa pitää huolta omastaan. Joogasta löytyy monia eri virtauksia, mutta kaikessa joogassa pyritään mielen ja kehon ykseyteen. Kehittymistä voi huomata jo ensimmäisten joogaharjoitusten jälkeen. Hienointa joogassa on se, että se sopii kaikille - vanhoille, nuorille, notkeille, jäykille, raihnaisille, teräsmiehille, kenelle tahansa. Joogaa voi myös harrastaa niin pitkään kuin halua riittää. Tunnetut joogagurut ovat ohittaneet eläkeiän kymmenillä vuosilla.

Tutustu joogaan esimerkiksi käymällä joogafoorumilla, tai tarkistamalla oman paikkakuntasi joogakoulut.

Meditaatio

Kokeile meditaatiota. Meditoiminen voi auttaa rauhoittumista ja tuo rennon olon koko keholle. Meditointia voi harjoittaa haluamassaan asennossa, aina ei tarvitse vääntyä spagettimaisiin risti-istunta -asentoihin. Hauskaa meditaatiossa on se, että vain oma mielikuvituksesi on rajana. Ota siis rento asento työtuolissasi ja lähde mielikuvitusmatkalle rentoutumaan!

Nyyti ry

Opiskelijoiden hyvinvointiin pureutuva yhdistys Nyyti ry ylläpitää monipuolista nettisivustoa, jolla kerrotaan pari hyvää rentoutumisharjoitetta. Yhdistys toimii tukijärjestönä opiskelijoille, joiden arki tunnetusti on täynnä opintosuoritteita, töitä ja muita juoksevia asioita. Rentoutumista edistää stressittömyys, hyvät ystävät ja tukiverkosto. Vieraile Nyyti ry:n sivuilla tutustumassa rentoutumisharjoituksiin. Nämä rentoutumisharjoitukset sopivat myös muille kuin opiskelijoille!

Naantalin kylpylä

Rentoutumiseen voi välillä ottaa kunnon alkulämmittelyn ja mikäs mukavampaa kuin lillua lämpimässä altaassa rentoutuen ja nauttien olostaan. Tällaista rentoutumista voi tarjota myös kavereille, sillä Naantalin ja Ruissalon kylpylöihin saa myös lahjakortteja. Hauska tapa ilahduttaa itseä on ostaa lahjakortti, jonka voit käyttää kun stressi tuntuu aiheuttavan eniten päänvaivaa. Loma ja rentoutuminen kuuluvat luonnollisesti yhteen! Tarkista lahjakorttitilanne kylpylöihin..

© 1998-2011 Lasse Järvinen. Päivitetty viimeksi 28.1.2011


Takaisin alkuun