Etusivu
 Kilpailut
 Ilmaiset
   Kaikille
   Ylläpitäjille
   Lisää
 Mietelauseet
 Ajantappo
 Mobiili
 Linkit
 Vieraskirja
 Kysely
 Info
 Sähköposti

Ilmainen pysäköinti

 Kaupunkien keskustoissa saa usein etsiä taitavasti kätkettyjä parkkipaikkoja. Maksullisilta parkkipaikoilta löytää lähes aina tilaa, mutta hinta voi kohota taivaisiin parin tunnin pysäköinnin takia. Riskillä pysäköintikään ei houkuttele, sillä lappuliisat rapsauttelevat sakkoja aikamoiseen tahtiin väärin parkkeeratuille autoille. Siksi onkin hyvä katsastaa etukäteen mistä löytyvät kaupunkien ilmaiset parkkipaikat. Vilkaisemalla etukäteen kaupungin ilmaisen pysäköinnin paikat voit huoletta ajaa autosi parkkiin ja säästää euroja.

Tältä sivulta löydät muutaman kaupungin ilmaiset parkkipaikat. Kartoista näet myös maksulliset parkkialueet, joita välttää pysäköidessä.


Automaattinen parkkikiekko omaan autoon

Parkkikiekolla pääset pysäköimään ilmaiseksi usein yhdestä kahteen tuntiin monien kaupunkien keskustoissa. Kiekko kannattaa aina muistaa asettaa oikeaan aikaan, sillä jos viisari osoittaa väärää lukemaa tai olet unohtanut kiekon kokonaan, löydät melko varmasti iloisesti viimassa lepattavan sakkolapun tuulilasiltasi.

Ratkaisuksi tähän pulmaan on automaattinen parkkikiekko. Kiekossa on patterilla toimiva kello, joka pitää parkkikiekon oikeassa ajassa. Kellon voi myös pysäyttää vääntämällä vivun kiekon takaa RUN-asennosta STOP-asentoon. Tällä vempaimella voit helposti säästää kymmeniä euroja rahaa välttämällä lappuliisojen vähemmän iloiset yllätykset. Tilaa omasi oitis!Parkkimittarin ostamisesta voit myös saada rahaa takaisin, tekemällä ostoksesi Ostohyvitys.fi -sivun kautta. Tutustu ja rekisteröidy mukaan heti!

Kaupunki:Info:
Pääkaupunkiseutu

Helsinkiin parkkeeraavan kannattaa varautua siihen, ettei parkkipaikkoja löydy joka nurkalta. Lähes koko kaupungin alueella parkkeeraus on maksullista poislukien asukaspysäköinti, johon tarvitaan erillinen lupa. Jos pysäköinnille on tarvetta enemmänkin kuin muutama tunti, jätä auto liittymäpysäköintiin ja säästä hermojasi matkustamalla keskustaan kätevästi julkisilla. Tällöin auton voi jättää liittymäparkkipaikoille julkisten kulkuyhteyksien varrelle. Liittymäparkkipaikoilta pääsee nopeasti keskustaan ostoksille esimerkiksi lähijunalla tai bussilla.

Katsasta liittymäpysäköinnin parkkipaikat, jotka ovat suurimmaksi osaksi täysin maksuttomia. Ainoastaan Malmin, Ruoholahden, Leppävaaran ja Velodromin parkkialueet ovat maksullisia. Julkisiin kulkuneuvoihin voi ostaa matkalipun lippuautomaatista, lähijunan konduktööriltä tai asemalta. Jos reissaat pääkaupunkiseudulla usein, kannattaa hankkia kätevä matkakortti, johon ladata sopiva määrä euroja reissaamista varten.

Jos kuitenkin haluat körötellä autollasi lähemmäs keskustaa karauta autolla Töölöön. Töölön kisahallin takaa (Paavo Nurmen kuja 1C, 00250 Helsinki) löytyy iso ilmainen parkkialue, jonne auton voi jättää neljäksi tunniksi. Parkkialueella on myös paikkoja 24 tunnin pysäköintiin, mutta nuo ovat melkein aina varattuja. Jos ajat Helsinkiin omalla bussilla, pääset myös kätevästi tänne parkkeeraamaan bussisi maksutta. Parkkipaikan toisessa päädyssä on Oopperan työntekijöille varattuja paikkoja, mutta muuten tilaa riittää useammallekin menopelille. Lappuliisat vahtivat parkkipaikkaa tiuhaan, joten muista säätää kiekkosi! Kisahallilta pääsee helpoiten kävelemällä tai ratikalla keskustaan. Hyppäämällä raitiovaunuun 10, 4 tai 7B pääsee kätevästi Lasipalatsille aivan ydinkeskustaan.

Joukkoliikenteestä aiheutuvat kustannukset jäävät pieniksi etenkin muutaman tunnin pysäköintimaksuun verrattuna, puhumattakaan usean kympin sakkolapusta.

Tampere

Tampereen ehdoton valtti on kaupungin kompakti koko. Ydinkeskustassa ei maksuntonta parkkipaikkaa tahdo löytyä, joten auton voi jättää kävelymatkan päähän Tammelaan, Amuriin tai lähelle rantaa.

Tampereella noudatetaan useiden kaupunkien lailla maksuvyöhyke järjestelmää. Mitä lähemmäs keskustaa autonsa haluaa jättää, sitä enemmän siitä saa pulittaa. Kartta vyöhykkeistä auttaa löytämään mahdollisimman ilmaisen parkkipaikan. Parkkeeraa siis valkoisille alueille, jotta säästyt köyhtymiseltä.

Kaupunki:Info:
Turku

Turussakin on tarjolla monia maksullisia parkkitaloja aivan ydinkeskustaan parkkeeraavalle. Suurimmat parkkitalot ja avoparkit tarjoavat pysäköinti tilaa sadoille autoille, mutta pysäköintiajastaan joutuu maksamaan muutaman euron. Tästä kartasta löydät Turun keskustan parkkitalot. Ilmaisia parkkipaikkoja kannattaa siis hamuilla avopysäköinnin läheisyydestä tai hieman keskustan ulkopuolelta.

Jyväskylä

Jyväskylässä ilmaista parkkipaikkaa ei keskusta-alueelta tahdo löytyä. Koko keskustassa on voimassa alueellinen pysäköintikielto. Tämä tarkoittaa, että pysäköidä saa vain merkityillä paikoilla. Nämä valitettavasti myös maksulliset paikat löytyvät tästä kartasta.

Jos haluaa välttää pysäköintimaksuja kannattaa ajaa auto harjun toiselle puolelle ja kuntoilla sieltä joko harjun yli keskustaan tai oikaista Normaalilyseon ohi kohti kävelykatua.

Mikkeli

Mikkelin keskustassa parkkipaikkoja on tarjolla reilusti. Toriparkki helpottaa tilannetta niiden osalta, jotka haluavat parkkeerraamisestaan maksaan, mutta täysin ilmaisia parkkipaikkoja sekä kiekkopaikkoja löytyy keskustan välittömästä läheisyydestä.

Oheisesta kartasta näet helposti, kuinka maksuton pysäköinti kaupungissa sijoittuu. Hyviä täysin ilmaisia parkkipaikkoja löytyy Urheilupuiston kentän läheisyydestä ja Tuomiokirkon takaa. Kävelymatka keskustaan kestää viitisen minuuttia.

Vaasa

Parkkeerausta kannattaa harkita kahteen kertaan Vaasan keskustassa. Keskustan toriparkista saa pulittaa uskomattomat summat, kun viereiseltä kadulta voi löytyäkin ilmaista parkkitilaa metritolkulla. Pysäköinnin vyöhykerajat kulkevat kätevästi kortteleittain ja löydät ne tältä sivulta, linkistä vyöhyke- ja taksakartta.
© 1998-2011 Lasse Järvinen. Päivitetty viimeksi 26.7.2011


Takaisin alkuun